Deze pagina delen

Bij Visit Mechelen zorgen we dat je niets mist op je Bourgondische ontdekkingstocht door de stad. Wandelingen door Mechelen maak je individueel of in groep, met een wandelgids of via de app. Het Prikkelpakket zorgt voor interessante kortingen en lekkere smulmomentjes tussendoor. We heten je welkom in ons kantoor in de Hallestraat om het aanbod te ontdekken en je Bourgondische ervaring te starten.

Op stap
in de stad

Brouwerij
Het Anker

De smaak
van Mechelen

Museum Hof van Busleyden

Koninklijke
Manufactuur
De Wit

MECHELEN

BOURGONDISCH

Mechelen, vroeger en nu

In ieder van
ons schuilt een Bourgondiër

Ben je een echte levensgenieter? Laat dan in Mechelen de innerlijke Bourgondiër in je los. De Bourgondische eeuw was een opwindende tijd voor Mechelen als Bourgondische hoofdstad van de Nederlanden. Belangrijke figuren als Margareta van Oostenrijk en Keizer Karel V brachten hier een groot deel van hun leven door en drukten hun stempel op de stad. Filosofie, gastronomie, muziek, kunst, wetenschap en architectuur ontwikkelden zich in sneltempo. De vernieuwende wind die toen door Mechelen blies voel je vandaag nog. Streekproducten worden hier vakkundig ge(s)maakt, ambachtelijke kunstenaars zetten een eeuwenlange traditie verder en Museum Hof van Busleyden dompelt je onder in het rijke Bourgondisch verleden van de stad. 

Meer Mechelen

Voor pers en Trade
Visit Mechelen helpt journalisten met het vinden van originele invalshoeken. Ons team kent Mechelen als de beste en deelt die kennis graag met jou. Ook voor de ontwikkeling van reisprogramma’s en het verkrijgen van promotiemateriaal kan je bij ons terecht. Kortom: professioneel advies op maat.
Contacteer ons team: Naar pers & Trade

Voor individuele bezoekers
Zin gekregen om naar Mechelen te komen? In groep, met je familie of vrienden? Waar wacht je op? Start je Citytrip: Naar www.visit.mechelen.be

Voor groepen
Op stap met je vereniging, groep, school, … Mechelen heeft een breed gamma aan groepsactiviteiten. Ontdek het aanbod: Naar groepen

Contacteer ons

Heb je vragen over deze publicatie? Stuur een mailtje via onderstaand formulier, wij nemen snel contact met je op.
Vul je naam in
Vul een correct e-mailadres in
Vul een opmerking in
Bedankt, je bericht is verzonden.
Er ging iets mis met het verzenden van het formulier. Probeer het opnieuw.

Deel Mechelen

Stuur deze pagina eenvoudig door of plaats als bericht op social media.

Zoeken door Mechelen

Op zoek naar iets wervelend? Bruisend? Actief? Ontdek hier wat Mechelen jou te bieden heeft.
Vul minimaal 3 karakters in.